Намибия се споразумя за временна сделка с Европейския съюз за

...
Намибия се споразумя за временна сделка с Европейския съюз за
Коментари Харесай

Намибия и ЕС се споразумяха за продажбата на редкоземни метали

Намибия се споразумя за краткотрайна договорка с Европейския съюз за продажба на своите редкоземни минерали, които са от решаващо значение за секторите на възобновимата сила. Това съобщи министърът на мините и енергетиката Том Алуеендо, представен от Ройтерс.

Представители на Европейски Съюз и Намибия споделиха на Ройтерс през юли, че възнамеряват договорка за водорода и минералите, до момента в който блокът работи за понижаване на зависимостта си от съветската сила.

Постигнахме кардинално съглашение за изискванията, каквито и да са материалите, ние ще ги обработваме тук, сподели Алуеендо по отношение на методите, които се подхващат, с цел да се подсигурява, че южноафриканската страна ще извлече изгода от своите запаси.

Намибия има обилни ресурси от редкоземни минерали като диспрозий и тербий, нужни за непрекъснати магнити в батериите на електрически коли и вятърни турбини.

Европейският съюз желае по-лесен достъп до минерали в Намибия и възнамерява геоложки планове за изследване на ресурсите на страна, която е съвсем толкоз огромна, колкото общата територия на Франция и Германия.

По думите на Алуеендо има огромно търсене на редкоземни метали в южноафриканската страна, с цел да се задвижи световният преход към зелена сила.

Намибия има за цел да се нарежда като център за възобновима сила в Африка, също с помощта на големия си капацитет за слънчева и вятърна сила за произвеждане на зелен водород.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР