Намибия се интересува от руски съветници, които да обучават военните

...
Намибия се интересува от руски съветници, които да обучават военните
Коментари Харесай

Намибия иска руски военни съветници за армията си

Намибия се интересува от съветски съветници, които да образоват военните в тази страна, съобщи президентът Хейг Готфрид Гейнгоб, представен от ТАСС.

" Военните ме помолиха да ви кажа , че се интересуват от помощта на съветските военни съветници ", изяснява той на среща с съветския президент Владимир Путин.

Говорейки за други области на руско-намибийското съдействие, Гейнгоб означи, че " нашите двустранни връзки са на много положително равнище, само че не толкоз високо, колкото бихме желали ".

" Има проблеми в енергийния бранш, има въпроси, които би трябвало да обсъдим . Но ние, като другари, постоянно можем да създадем това ", добавя президентът на Намибия.
 Путин ускорява въздействието на Русия в Африка с обща среща с 43 африкански водачи
Путин ускорява въздействието на Русия в Африка с обща среща с 43 африкански водачи

" Вече има подобаващ миг за това ", разяснява президентът на Египет

Със повърхност от 825 418 кв. км Намибия е на 34 място по величина (след Венецуела). Въпреки огромната територия, страната е едва обитаема и е на предпоследно място преди Монголия по плътност на популацията. Страната има огромен изход на Атлантическия океан - 1572 км.

Намибия е богата на находища от диаманти, мед, уран, злато, олово, калай, литий, кадмий, цинк, сол, ванадий, природен газ. Има огромен хидроенергиен капацитет и се допуска, че има огромни находища от петрол, въглища и желязна руда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР