Намесиха и Румен Радев като фактор - от едната страна

...
Намесиха и Румен Радев като фактор - от едната страна
Коментари Харесай

Илиян Василев: За да работиш с ГЕРБ, трябва да амнистираш корупцията на Борисов

Намесиха и Румен Радев като фактор - от едната страна Възраждане, от другата Румен Радев като " чучело " - " харесва ли ви да ви ръководи Радев? ", което би трябвало да води Демократична България до някаква форма на програмно съгласие с ГЕРБ. Сори, само че ГЕРБ може да си ръководи както си изиска. Дори няма да приказвам за " амнистията ", тъй като точно амнистията от 1997 година опропасти прехода, тъй като зомбитата се върнаха на власт единствено след 4 години, а от самото начало торпилираха държавното управление на ОДС.

 

Това ли желаете да се случи след няколко години - да възкръсне ГЕРБ и Борисов и отново да ви ръководят да края на дните ви, като купуват и управляват избори по модела Орбан.

У нас имаме недовършен диалог за отговорността, за морал и грях, за закононарушенията и наказванията, само че не като някаква безспорни червени линии, а като репери за бъдещото ръководство и за публичната религия, че ръководени и управленци могат да съвместят ценностни на персонално и публично ниво. Нали за това хората не отиват да гласоподават - тъй като са изолирани, отчуждени от логиката на ръководещите.

 

За друго ми е думата - главният проблем на българската народна власт и нейните язви е нездравия и пиедестал, тъй като отхвърляме като народ да решим проблемите за моралния и ценностния избор. Виждате простата настъпателност на техния представител Добрев - единствено приключен добряк може да има вяра, че с тези хора може да има някакво съгласие.

 

За да работиш с ГЕРБ би трябвало да амнистираш корупцията на Борисов, на всички висши политици в ГЕРБ - проследете им персоналното благосъстояние. Евтини жилища, парцели зад граница, всички са милионери. Проблемът не в амнистирането им, а в настройките и инстинктите, които ще възпроизведат на следващия ден същите практики и изпратят същото обръщение към обществото - ние отново ще ви прецакаме.

 

Това с евроатлантизма е толкоз обикновена въдица, че няма накъде. Дори с държавно управление на ГЕРБ, нищо не пречи да се вършат тематични болшинства - примерно за Украйна. Но в това време ГЕРБ ще вършат тематични болшинства с Движение за права и свободи и мафията и вие ще би трябвало дасе примирявате, тъй като не можете да измененията природата на тези корумпирани видове, т.е. ще би трябвало непрекъснато да ги амнистирате.

Зная по какъв начин работи тази машина - нищо инцидентно не става, няма импровизации - в случай че видите в екрана някой, той е там с цел да насочи несъмнено подстрекателство. За това му дават екран.

Та да предупредя Демократична България и нейните политици - въобще не си помисляйте за флиртове с ГЕРБ, даже е противоречиво дали би трябвало да преговаряте с Плевнелиев или Паси. Ще катастрофирате.

Борисов в никакъв случай не е бил откровен в връзките си, нито сътрудник, той е хамелеон и върколак на политическа сила. 12 години изпи кръвта на доста свои почитатели, на Реформаторския блок, на патриотичните формирования, в този момент пробута в Парламента Възраждане. Ще го направи всеки идващ път с всеки, който приласкае. Нека този път бъдат неговите " естествени " съдружници.

 

И запомнете - щом Движение за права и свободи и Пеевски са притихнали, значи го управляват. Как, досетете се? Знаят всичко за неговото благосъстояние.

 

Илиян Василев, Фейсбук

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР