Намесата във вътрешните работи на Хонконг от страна на която

...
Намесата във вътрешните работи на Хонконг от страна на която
Коментари Харесай

Хонконг: Всякаква външна намеса в страната е неприемлива

Намесата във вътрешните работи на Хонконг от страна на която и да е страна е безусловно непотребна, съобщи ръководителят на администрацията Кари Лам.
Тя се обърна към локалните деятели да прекратят апелите си към Съединени американски щати да одобряват закон за демокрацията и правата на индивида в Хонконг, оповестява РИА Новости.
Намесата във вътрешните работи на Хонконг от страна на Конгреса на друга страна под каквато и да е форма е изцяло ненужно и нецелесъобразно.
„ Надявам се, че локалните дейци, изключително тези, които заемат избрани длъжности, няма да излизат повече с сходни начинания и да молят Конгреса на Съединени американски щати да приема подобаващ закон ”, съобщи Лам.
Тя акцентира, че държавното управление на Хонконг има обвързване да пази главните човешки права и да съблюдава Основния закон на специфичния административен окръг.
Преди дни няколко хиляди индивида, участващи в следващия антиправителствен митинг, отидоха пред Генералното консулство на Съединени американски щати и връчиха петиция с молба американските управляващи да одобряват закон в поддръжка на демокрацията и правата на индивида в Хонконг.
Ако сходен закон бъде признат, държавният секретар на Съединени американски щати ще би трябвало един път годишно да дава оценка за това дали Хонконг е „ задоволително самостоятелен ”, с цел да оправдае специфичния статут на преференциален търговски сътрудник на Съединените щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР