Намесата на държавата в икономиката трябва да е минимална. Около

...
Намесата на държавата в икономиката трябва да е минимална. Около
Коментари Харесай

Бизнесмени: Намесата на държавата в икономиката трябва да е минимална

Намесата на страната в стопанската система би трябвало да е минимална. Около това мнение се сплотиха в студиото на „ На фокус” предприемачите Ивайло Пенчев и Ивайло Караньотов. По думите им дотации за бизнеса не са нужни, като намесата на страната би трябвало да е мощно лимитирана или никаква.

„ Моят бизнес пострада доста, в този момент обстановката се стабилизира, само че не с помощта на държавни дотации. Сега за пръв път имам чувството, че мога да припозная свои представители в Народното събрание. Новите играчи на политическата сцена ми наподобяват обнадеждаващи, мисля, че има късмет за промяна”, разяснява Ивайло Пенчев.

Караньотов изрази не толкоз оптимистично мнение за изхода от вота.

„ Винаги съм дал своя вот на избори и постоянно съм излизал омерзен от тях. Този път взех решението да не пущам своя глас. Това е комедия, в която не гласуваме за смяна и за хора, които желаят да подхващат такава. Дори и да имат такова предпочитание, то ще бъде бързо сметено”, добави той.

Родните предприемачи показаха мнение да се гласоподава не за партии и персони, а за съответни политики.

„ Ние или боготворим някого извън или го следваме абсолютно. Европа обаче ни внедрява единствено неверни решения”, сподели още Ивайло Катаньотов и добави, че потърпевшo е достолепието на българските политици и жители.

Ивайло Пенчев добави от своя страна, че един от проблемите в страна е централизацията на Прокуратурата.

„ Напълно допустимо е да се намерения фигурата на основния прокурор да изчезне, а Прокуратурата да стане частен орган. Добър вид би било и подавайки своя глас, гласоподавателите и бизнеса да избират коя политика да поддържат и къде да отидат парите им, а не да избират измежду разнообразни партии”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР