Намесата на държавата в частния бизнес противоречи на принципите на

...
Намесата на държавата в частния бизнес противоречи на принципите на
Коментари Харесай

Хотелиери от Варна се обявиха против минималните цени за нощувка

Намесата на страната в частния бизнес опонира на правилата на пазарната стопанска система, считат хотелиери от Варна. Те са срещу желанието на Министерството на туризма да вкара минимални цени за нощувки в хотелите с 3, 4 и 5 звезди.
В момента в България има над 6100 хотела с три, четири и пет звезди. Предложението за въвеждане на минимални цени за нощувките в тези хотели е за да се понижи сивата стопанска система, обявиха от министерството на туризма. Дали това е законно - мнение по този въпрос би трябвало да вземе Комисията за защита на конкуренцията до края на януари. Според Атанас Карагеоргиев, който от 25 години е в хотелиерския бизнес, такава интервенция е неприемлива.

" Пазарът диктува. Пазарът взема решение. Като сме споделили един път, че ще вършим пазарна стопанска система, дано да я създадем пазарна ", коментира Атанас Карагеоргиев.

Хотелиерът признава, че цените непрестанно се менят и зависят от доста фактори.

" Малките хотели са си дребни хотели, огромните са си огромни. За нас Господ е един - налог облага, който би трябвало да се заплаща и курортна такса ", допълва Карагеоргиев.

Той споделя, че въпреки сега да няма гости, към този момент са почнали предварителните записвания за летния сезон, който се обрисува да бъде по-натоварен и от предходния. Според него, с цел да се усъвършенства работата в сектора, той би трябвало да бъде омекотен от бюрократичните условия и да се създадат промени в кодекса на труда, които да улесняват намирането и задържането на квалифицирани фрагменти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР