Намерихме паметника на граф Игнатиев и започваме действия по реставрирането

...
Намерихме паметника на граф Игнатиев и започваме действия по реставрирането
Коментари Харесай

Възраждане се зае с реставрацията на посечения паметник на граф Игнатиев

Намерихме паметника на граф Игнатиев и започваме дейности по реставрирането и слагането му, общинският консултант Светослав Йорданов заведе лицензиран експерт реставратор, който извърши оглед и оценка на място, оповестяват от пресцентъра на партията.

Комисия от специалисти, шефът на Дирекция " Култура " към община Варна Антония Йовчева и общинският консултант на " Възраждане " са подписали констативен протокол, съгласно който положението на паметника е относително положително.

" Образувана е благородна патина. Налични са замърсявания /хетерогенни/. След рухването са налични пукнатини и скъсвания на горната част на главата - челото. Налага се разчистване и заваряване ", се споделя в документа.

Реставрацията ще стартира още идната седмица, като цената на цялата вреда ще бъде съответно калкулирана и предявен иск към нарушителя, който поруга това културно-историческо благосъстояние, безапелационни са от " Възраждане, които поемат разхода, надзора и контрола до връщане на паметника на мястото му.

Припомняме, че паметникът беше посечен на две преди два дни, хванат е хипотетичният причинител - психологично болен мъж.

Председателят на ОК " Обществен ред и сигурност " Дилян Григоров ще изиска още през днешния ден записите от видеокамерите в региона и ще настояваме нарушителят да дава отговор за дейностите си, декларират от партията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР