Намерих вратичка в закона кравата Пенка да остане жива, каза

...
Намерих вратичка в закона кравата Пенка да остане жива, каза
Коментари Харесай

Шефът на БАБХ д-р Дамян Илиев: Намерих вратичка в закона кравата Пенка да остане жива

Намерих малка врата в закона кравата Пенка да остане жива, сподели пред БТВ шефът на Българската организация по сигурност на храните доктор Дамян Илиев.

Агенцията реши животното, което пресече границата със Сърбия и след това се върна у нас, да не бъде умъртвявано.

Дамян Илиев обаче акцентира, че персонално е подписал решението въз основата на задоволително учредения, а не въз основата на страстите.

„ Въпреки законодателството и уговорките, които има страната ни към страните-членки и към другите страни, с които имаме търговски връзки, и макар че това от време на време би могло да разклати доверието в способния орган, който дава гаранциите, взехме решение, че заплахата липсва ”, сподели шефът на БАБХ.

„ Имахме задоволително положителни контакти със сръбската страна, през вчерашния ден бях в Сърбия във връзка със същия проблем и няма за мен риск сега от заболяване, което да бъде импортирано по този метод ”, добави той.

Директорът на БАБХ означи, че гаранцията на доктор с записка от Сърбия е нещо, което не може да се одобри. „ Един лекомислен обзор е несериозно нещо, на което да стъпим. И двете страни бяха длъжни да създадат нещата както би трябвало ”, разяснява доктор Дамян Илиев.

Той акцентира, че вирусните болести не са нещо несериозно, което да бъде третирано по лековат метод.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР