Намери ли Инерком България пари, за да купи българския бизнес

...
Намери ли Инерком България пари, за да купи българския бизнес
Коментари Харесай

Инерком България иска от КЗК ускорено проучване по сделката за ЧЕЗ

Намери ли " Инерком България " пари, с цел да купи българския бизнес на ЧЕЗ? Този въпрос става още веднъж настоящ, откакто през днешния ден (26 юни) Комисия за защита на конкуренцията заяви за формирано произвеждане по искане на компанията на Гинка Върбакова за идна централизация.
Всъщност с настояването " Инерком България " упорства Комисия за защита на конкуренцията да направи оценка дали договорката предстои на предварителна нотификация и в случай че е по този начин, сливането да получи зелена светлина и да бъде сложено незабавното му осъществяване. От " Инерком " прибавят и, че в случай че трета страна има нещо срещу договорката, би трябвало да го разгласи в период от седем дни пред Комисия за защита на конкуренцията.
Още през март тази година Комисия за защита на конкуренцията заяви, че е почнала произвеждане по договорката. Тогава Комисия за защита на конкуренцията категорично уточни, че няма да изследва произхода на парите. По принцип това би трябвало да стори Комисията за финансов контрол, защото бизнесът на ЧЕЗ се търгува на Българската фондова борса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР