Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се

...
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се
Коментари Харесай

Очаква ви ударно музикално приключение в концерта от цикъла Представяме ви...

Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Ударно музикално премеждие чака феновете в следващия концерт от цикъла " Представяме ви... " в Националното учебно заведение за музикално и театрално изкуство " Проф. Панчо Владигеров ".

Тази сряда младите музиканти и техните преподаватели ще разкрият пред феновете магията на творчеството на проф. Добри Палиев - учредител на перкусионната школа в България. С проф. Палиев стартира блестящата ера за ударните принадлежности в страната ни.

С творбите си той потвърди, че е музикант, при който в едно се съчетават безупречна музикална техника, огромна и дълбока благозвучност, изтънчен усет и финес, блестящо артистично и запаметяващо се театрално наличие.

Създател е на десетки композиции за разнообразни ударни принадлежности и е написал транскрипции на музикални шедьоври, посредством които по наличен и атрактивен метод среща слушателите с естетическите аспекти на изкуството музика. Точно такава транскрипции и негови авторски творби ще прозвучат от сцената на учебното заведение по изкуства.

Те ще бъдат показани от учениците от класовете по " Ударни принадлежности " на Евгения Иванова и Радослав Харалампиев и корепетиторите Планинка Карагьозова и Венелина Дракопулова.

Поредицата " Представяме ви... " се реализира в границите на план " На концерт в сряда ", тази сряда - 17 януари от 18 часа, Концертна зала на Националното учебно заведение за музикално и театрално изкуство " Проф. Панчо Владигеров ". Вход свободен.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР