Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се

Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се ...

Събития в Бургас за Нощта на театрите.

Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.Куклен театър Бургасул. "Климент Охридски" N2

0 коментара за Куклен театър БургасТази година Нощта на театрите ще се проведе на 17 ноември в 15 български града и едновременно в 11 европейски държави.

Бургас ще стане част от най-мащабното театрално събитие в България за четвърти път, като в програмата са включени представления на Държавен куклен театър - Бургас, изложба и спектакли с участието на възпитаници от Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров".

Театралните събития ще стартират още на 16 ноември от 16:00 часа с постановката "Чук и пук" на Държавен куклен театър - Бургас.

На 17 ноември от 18:00 часа ще бъде открита изложба рисунки и колажи по творчеството на Валери Петров и Христо Фотев. В същия час ще бъде представен и спектакълът по стихове на Петя Дубарова "С дъжда...".  Двете събития се реализират в Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" от неговите възпитаници.

Отново от 18:00 часа на 17 ноември в Държавен куклен театър - Бургас ще бъде представена постановката "Филифьонката, която вярваше в бедствия".

Програмата в Нощта на театрите продължава със спектакъла по произведения на Валери Петров "Така веднъж..." от 18:30 часа и с откъси от пиеси на Уилям Шекспир  - "Влюбени в Шекспир", от 19:00 часа в залата на Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров". В същия час в Синема сити ще бъде излъчена продукцията на Британския национален театър "Макбет", заснета по време на представление на живо /срещу закупен билет/.

Театралната вечер ще завърши в 19:30 часа със спектакъл по стихове на Христо Фотев - "Ти тръгваш и се връщаш пак в Бургас". Тя се реализира от учениците в паралелка "Актьорско майсторство" към Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров", отново на негова територия.

Източник: burgas24.bg