Намереното днес съкровище на територията на земеделски земи в Плевенския

...
Намереното днес съкровище на територията на земеделски земи в Плевенския
Коментари Харесай

Намериха делва със съкровище в Плевенския затвор


Намереното през днешния ден богатство на територията на аграрни земи в Плевенския затвор е доста по рода си за интервала на 19 век. Това съобщи за Българска телеграфна агенция доктор Володя Попов - шеф на Регионалния исторически музей /РИМ/ в Плевен.

Откритата делва е цялостна със 7 500 сребърни турски монети от 19 век, по този начин наречените акчета. Според мен е доста богатство за интервала, само че е доста рано да се приказва по-конкретно за находката, сподели доктор Попов. Според него по всяка възможност то е обвързвано с случайно укриване, като е закопано на 30 сантиметра дълбочина на място, където няма данни да е имало сграда. Кога е закопано е мъчно да се каже, занапред експертите на музея ще обработват монетите, с цел да се види от кой интервал са.

Двама експерти от музея са ангажирани незабавно откакто е намерено съкровището с неговото събиране и документиране, сподели шефът на РИМ.
Както заяви по-рано през днешния ден шефът на пандиза в Плевен Иван Петков на територията на пандиза, археологическата находка е открита при обработка на земеделска земя за есенниците.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР