Намерено е мястото, където се е разбил падналият МиГ-29. Открити

...
Намерено е мястото, където се е разбил падналият МиГ-29. Открити
Коментари Харесай

Шефът на ВМС: Открихме останки от падналия МиГ-29, но шанс за черната кутия почти няма

Намерено е мястото, където се е разрушил падналият МиГ-29. Открити са остатъци от самолета - елементи от колесника и елементи от мотора. Останките са разтрошени и раздробени, и са разпръснати по огромна част от морското дъно. Черната кутия не е открита. Това сподели командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов на брифинг пред медиите.

По думите му, самолетът се е разтрошил на хиляди дребни части . В момента отдалечено управляеми апарати преглеждат региона. МиГ-ът е аварирал на дълбочина над 70 метра, а частите от него са разпръснати на повърхност от 1 кв. км.

" Това е голяма повърхност, по тази причина и търсенето на черната кутия е като да намериш игла в купа сено. За страдание вероятността да я намерим е доста дребна. Не е ясно и дали тя е останала здрава след злополуката ", сподели контраадмирал Михайлов.

Той обясни, че интервенцията по търсенето и спасяването на майор Валентин Терзиев е стартирала неотложно след нещастието. Тя е траяла до 10 часа на 10 юни, когато е станало ясно, че той не е можело да бъде открит и че, в случай че е катапултирал, е щял да бъде избавен.

Стартирал е идващ стадий на интервенцията по издирването на останките. Открити са елементи от оборудването на самолета, които са извадени от водната повърхнина и предадени на Военна прокуратура, която е почнала следствието. Тогава е открит и биологичен материал.

В интервенцията са взели участие 4 кораба от Военноморски сили, 2 вертолета, 3 катера, общо 260 индивида от Военноморски сили и 21 индивида от гранична полиция.

Днес беше възобновена интервенцията по търсене на остатъци от машината. Търсенето беше прекратено при започване на седмицата заради влошените метеорологични условия.

През това време е изработен разбор на събраната информация, с цел да се дефинира с по-голяма акуратност мястото на злополуката. Предстои проучване на дъното в регион с повърхност 3,5 квадратни километра.

В интервенцията се включи минен ловджия " Цибър ", а също екип и съоръжение на профилирана частна компания. В подготвеност да оказват помощ са и екипажите на два катера на Военноморските сили. Целта е да се локализира мястото на злополуката и да се открие черната кутия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР