Намерението си да стане политик, след като ВСС го освободи,

...
Намерението си да стане политик, след като ВСС го освободи,
Коментари Харесай

Гешев създава консервативно движение Справедливост за България

Намерението си да стане политик, откакто Висш съдебен съвет го освободи, Гешев разгласи във видеобръщение във Facebook, където онлайн отговаряше на въпроси на жители и публицисти, авансово изпратени на пощата му или в обществената мрежа.

Планираната жива връзка обаче беше прекратена поради прекъсване на електричеството, а Гешев разтълкува това като бойкот и боязън от страна на тези, които желаят да го отстранят. Така той съумя да приказва не повече от час и разгласи, че потегля на обиколка из страната, където персонално ще дава отговор на хората очи в очи.

Гражданското си придвижване Гешев разказа като консервативно и ориентирано против неолиберални идеологии , като уточни, че застъпва тезата за Европа на отечествата. 

От експозето му при започване на видеовръзката стана ясно още, че застава зад решението на Конституционния съд за Истанбулската спогодба. Според него " ръководещата върхушка е отговорна за моралния и икономическия срив в родината, демографската злополука и за стотици хиляди, предпочели да емигрират ".

" Те върнаха мутрите и мутренските години и страшния растеж на битовата престъпност, те трансформираха милиарадите активи от националното ни благосъстояние ", сподели още Гешев.

Гешев сподели още, че откакто най-сетне бъде призната оставката му като редови прокурор, ще " застана дружно до хората в името на съхраняването на българската национална еднаквост ".



" Най-важното за мен е директният контакт с хората, да имаме опцията да участваме директно в държавното ръководство. Управляващата класа постоянно е желала да ограничи това право, само че в никакъв случай България не е била слагане в такова унизително състояние ", настоя той.

По думите му Народното събрание се крепи единствено тъй като е превърнато в леговище за имунитети.

" Едни да се изперат, а други да се докопат до властта. Решенията за ориста на България се диктуват от непознати корпоративни ползи, никой не мисли за България и за народа, това не може повече да бъде търпяно ", сподели още Гешев.

Гешев отхвърли да е бил назначен от Борисов, Пеевски, ГЕРБ и Движение за права и свободи. Беше безапелационен, че в случай че зад избора му седяха политици, още щеше да е основен прокурор.

" Ако беше правилно, че Пеевски, Борисов и са ме назначили, сега щях да си довърша мандата. Причината аз да бъда отхвърлен и повода за офанзивите към прокуратурата е, че тя си прави работата в полза на българските жители, в полза на народа ", бе отговорът на някогашния основен прокурор.

" Борисов не беше благополучен да стана основен прокурор. Искаше жена да е основен прокурор. и евентуално първите митинги пред Висш съдебен съвет са се случили с неговото безмълвно утвърждение ", разяснява Гешев. 

Малко откакто мина първият половин час на живото лъчение, то беше прекъснато за известно време по механически аргументи, след което Гешев се включи още веднъж и заподозря бойкот. 

" Саботаж, спря токът, не знам какво се случи ", сподели той при възобновяване на връзката. Гешев напомни, че избирането му за основен прокурор е имало сигнали за бомби.



След малко повече от час другарство в обществената мрежа и отговори на въпросите на жители и публицисти, някогашният основен прокурор завърши видеовръзката с извинението, че след прекъсването на електричеството начинанието се е трансформирало в цялостна импровизация.

" Ще кажа, че не мога да допускам какво се случва. Явно страхът е голям. Аз в някаква степен съм бъг в системата и матрицата, който тя желае да в профил по всевъзможен метод. На фона на атентата и това, което се случи, с тока в някаква степен е занимателно ", сподели Гешев.

" Това сега е цялостна импровизация ", съжали той с извинението, че не е могъл да отговори на всички въпроси.

" Я сно е - вършат го преднамерено. Така че, потеглям из цялата страна и ще давам отговор очи в очи на хората ", даде обещание отстраненият прибързано от поста му някогашен основен прокурор. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР