Намерението на властите в Прищина да създадат собствена армия и

...
Намерението на властите в Прищина да създадат собствена армия и
Коментари Харесай

Вучич намекна, че Косово ще принуди Сърбия към крути мерки

Намерението на управляващите в Прищина да основат лична войска и отводът им да отстранен митата, до момента в който Сърбия не признае независимостта на Косово, потвърждават, че албанските политици в никакъв случай не са били подготвени за договаряния. Това значи, че Белград е останал самичък в желанието си за договаряния. Това сподели сръбският президент Александър Вучич по време на изключително послание пред медиите в президентския замък в Белград, съобщи БГНЕС.
Вучич заяви, че има две неприятни вести за сръбските жители: Посланието на премиера на Косово Рамуш Харадинай, че ще отстрани митата откакто Сърбия признае независимостта на Косово и втората, че Прищина ще образува лична войска на 14 декември.
" Желанието им да образуват войска на Косово опонира на тяхната Конституция, на контракта с НАТО. То опонира и на формалната позиция на Великите сили. Това нещо трансформира нашият район в до момента невиждана заплаха. Тези планове са освен безотговорни, н емога да кажа несериозни, тъй като са доста съществени. Те са ужасно безотговорни. Дори не желая да кажа на глас кое е тяхното желание и предпочитание. Страхувам се, че ще ни изправят пред приключен факт ", сподели още Вучич.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР