Намерението на концерна Фолксваген да направи завод край Пловдив направи

...
Намерението на концерна Фолксваген да направи завод край Пловдив направи
Коментари Харесай

Фолксваген направил голяма реклама на България

 Намерението на концерна " Фолксваген " да направи цех край Пловдив направи огромна реклама на България, уверени са бизнес средите у нас, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Благодарение на плана " Фолксваген " добихме огромен опит и показахме, че тук могат да се осъществят такива планове. Успяхме да убедим и България, и останалия свят, че това е допустимо " - разяснява изпълнителният шеф на Тракия икономическа зона (ТИЗ) Пламен Панчев. " Само че се говореше, че " Фолксваген " идва в България, докара до това, че към страната ни има извънредно значим интерес " - сподели министърът на стопанската система Емил Караниколов преди дни в града под тепетата.

От началото на годината, макар пандемията, са подписани документи за вложител клас А на стойност 220 млн. лева ТИЗ ще получи скоро 4 разрешителни за градеж на четири нови завода. Министърът увери, че ще се получат освен документи, а и цялата позволена по закон държавна помощ. " Когато го вършим, ние получаваме от вас най-важното - работни места и заплащане на налозите. Нищо по-хубаво не ни би трябвало, пък и при вас работните заплати не са дребни. 

Компаниите, които са при вас, би трябвало да им благодаря, тъй като те направиха изключителна реклама " - уточни Караниколов.

Министърът добави, че с Националния стопански съвет се работи по доразвиване на ограниченията за стимулиране на вложителите. Предвижда се освен задграничния бизнес, а и българските бизнесмени да бъдат подпомагани. 

Предстоят промени в Закон за устройство на територията, с които ще се облекчат процедурите, защото в този момент съществуващото състояние основава огромен проблем на индустриалните зони, означи още Емил Караниколов.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР