Намерението да тръгнат на поход в името на хартиената бюлетина

...
Намерението да тръгнат на поход в името на хартиената бюлетина
Коментари Харесай

Бареков, Блъсков, Недялков от ПИК, Стъки и компания внесоха исканията за връщане на хартиената бюлетина

Намерението да тръгнат на поход в името на хартиената бюлетина беше декларирано при започване на юни. На конференция в Българска телеграфна агенция се събраха остриета на казионната публицистика, политолози и анализатори, близки до някогашните ръководещи, с цел да разгласят, че ще желаят премахването на машинния избор.

Това се случи в миг, в който ръководещата коалиция се разклати поради напрежението сред “Продължаваме промяната” и “Има подобен народ” и импортираното от Българска социалистическа партия искане за цялостна анулация на машинното гласоподаване. Такива претенции има и от ГЕРБ. От тогава до през днешния ден обединението се разпадна, а вероятността от предварителни избори наподобява огромна.

" Това са подписите на 111 хиляди български жители, събрани единствено за две седмици - физически, онлайн, както и във фейсбук профилите на членовете на инициативния комитет. Внесохме ги в деловодството на Народното събрание, в този момент сме тук, тъй като настояваме политическите партии да ни отговорят дали ще се съобразят с желанието на толкоз доста българи да имат избор по какъв начин да гласоподават - смесено, с хартия или с машина. Това е тяхно право по конституция, което им бе отнето от така наречен " Партия на смяната " по недодялан и манипулативен метод ", сподели Недялко Недялков от ПИК.

По думите му за събирането на подписите интензивно помогнали от ГЕРБ и Движение за права и свободи, като имало присъединяване и от деятели на Българска социалистическа партия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР