Намерение да извърши тест как може да се приложи 5G

...
Намерение да извърши тест как може да се приложи 5G
Коментари Харесай

Подготвя се тест за 5G мрежа у нас

Намерение да извърши тест по какъв начин може да се приложи 5G мобилната технология в България е декларирал мобилният оператор " Телеком " пред Комисията за контролиране на известията (КРС). Ако на сдружението бъде предоставено позволение за прилагане част от честотния набор в диапазона 3.6 гигахерца (GHz), тестванията могат да стартират от юли, заяви пред публицисти неговият основен изпълнителен шеф Джейсън Кинг.

Плановете на телекома са да " разиграят " разнообразни чисто потребителски обстановки, допустимо най-близки до същинското потребление на идващото потомство мобилна мрежа, която към момента е в развой на разработка и използване в международен мащаб. Такива може да са онлайн игри, занимания като слушане на музика, гледане на видео, само че и връзване през мрежата за дистанционно управление на електроуреди и системи за сигурност – така наречен Интернет на нещата, изясни Кинг. Той обаче призна, че до момента в който към момента не са пуснати на пазара мобилни устройства с 5G технологии, тестванията ще са ориентировъчни.

Планове и пречките пред тях

Но те са доста значими, с цел да може компанията да реши по какъв начин ще се работи във въпросния радиоспектър – дали ще има " забиване " или сривове, да показва приложението на 5G мрежата по новаторски метод в разнообразни области от действителния живот. След което ще се вземе решение за вероятно присъединяване в предстоящите при започване на 2020 година търгове за даване от КРС на честоти в нужните за построяването на 5G мрежата диапазони.

Кинг обаче разяснява, че сегашните режими за надграждане на съществуващата мобилна мрежа и високите цени, на които до момента КРС е предложила за прилагане честотния запас на страната, попречват развиването на 5G технологията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР