Намаляват структурите в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. Това се прави

...
Намаляват структурите в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. Това се прави
Коментари Харесай

Важна новина, която засяга всички шофьори

Намаляват структурите в Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “. Това се прави с промени в Закона за автомобилните транспорти, който сега е сред първо и второ четене в парламентарните комисии.

Вместо двадесет и седем районни инспекции, организацията ще има осем дирекции за надзор на пътя – в София, Пловдив, Бургас, Варна, Стара Загора, Плевен, Русе и Враца, оповестява "Труд ".

Това се прави за контролната и административно-наказателната активност да се извършва от командировани екипи от други градове, с цел да се изключи опцията за корупционна процедура. Бюджетът, заделен за командировки, е 500 хиляди лева

Поканен от Комисията по превоза в Народно събрание отрасловият министър Росен Желязков заприказва и за обединен надзорен орган на пътя. Той вижда в тол системата опция АПИ и изпълнителната организация да си партнират и да подобрят контрола на пътя.

„ В момента инспекциите на пътя от организацията се вършат единствено денем, а имаме подготвеност и да се обезпечат екипи за ревизия и през нощта “, сподели министърът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР