Намаляват малките депозити в банките до 1000 лв., а се

...
Намаляват малките депозити в банките до 1000 лв., а се
Коментари Харесай

Намаляват малките влогове, растат големите

Намаляват дребните депозити в банките до 1000 лева, а се усилват огромните, съобщи Илиан Георгиев, основен изпълнителен шеф на Българо-Американска Кредитна банка (БАКБ), цитирайки статистиката на Българската национална банка.

" Ние желаеме да насърчаваме спестовността. Много хора имат предпочитание, само че нямат опция да икономисват. Поради това се следи следната наклонност: понижава броят и сумата на депозити до 1 000 лв., а при тези със сума сред 20 000 лева и 200 000 лева растежът е двуцифрен. За нас е значимо хората да бъдат осведомени с новаторските артикули, с всички благоприятни условия за икономисване и да бъдем потребни за тяхното финансово обмисляне ", добави Георгиев.

БАКБ и финансовият портал " Моите пари " показаха в сряда взаимно онлайн изследване за спестовните банкови артикули, осъществено в интервала май - юни 2019 година с присъединяване на 522 респондента от цялата страна.
Българите икономисват дълготрайно, най-много за пенсионна възраст, сочат данните.

26% от интервюираните са споделили, че имат депозит от над 10 години. Според 28% съществена цел на влога е икономисване за пенсионна възраст. Първоначална вноска за жилище, обучение, здравни разноски, покупка на кола или пътешестване в чужбина са измежду другите значими цели, за които интервюираните отделят средства.

Гъвкавостта на продукта и лихвата предопределят избора на банка и депозит, демонстрира още изследването.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР