Намаляват максимално разрешената скорост в градовете и по първокласните пътища.

...
Намаляват максимално разрешената скорост в градовете и по първокласните пътища.
Коментари Харесай

Нови правила за пътна безопасност: Ще караме с 30 км/ч в градовете и с 80 км/ч – извън тях


Намаляват оптимално позволената скорост в градовете и по първокласните пътища. Нови правила за пътна сигурност, утвърдени от държавното управление, ще усилят и часовете на шофьорските курсове.

Скоростта, като сигурен извършител на доста произшествия, е сложена под надзор в желанията на страната. Конкретно: вътрешното министерство предлага по първокласните пътища да се движим с 80 км/ч, а не както в този момент – с 90. Аргументът: всеки километър по-бавно придвижване намалявал жертвите с 4-5%, пресметнали специалистите.

В обитаемо място в този момент е позволено да се движим с до 50 км/ч. Ако измененията бъдат утвърдени, по-нататък във времето тази скорост ще се ограничи до 30 км/ч.

За да се подсигури и по-добрата подготовка на водачите страната възнамерява да усили часовете им кормуване в шофьорския курс. Сега брошура може да получат водачите след 31 часа на пътя. Ако предложенията бъдат признати, към този момент ще се учат най-малко 50 часа.

Ако лидер аргументи злополука в завой, страната желае книжката му незабавно да се лишава.

Всички тези ограничения подлежат на още разисквания и поетапно въвеждане през тази и идната година. Те са част от утвърдените през 2018 година планове за „ 0 жертви” – по-безопасни пътища и дисциплиниране на водачите.

В формалния документ от интернет страницата на Министерство на вътрешните работи измежду причините за повече внимание към пасажерите стои и изречението: „ Пътникът би трябвало да се транспортира по-внимателно от дамаджаната с ракията”.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР