Намаляват капацитета на нощни клубове и дискотеки в България на

...
Намаляват капацитета на нощни клубове и дискотеки в България на
Коментари Харесай

Намаляват капацитета на нощните заведенията заради COVID-19

Намаляват потенциала на нощни клубове и нощни заведения в България на половина като поредна мярка за битка с ковид. В тях ще се позволява по 1 човек на 2 кв. метра, като това ще важи за закрито и намерено пространство. Това са се разбрали през днешния ден на среща здравният министър Костадин Ангелов и представители на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България. Очаква се мярката да влезе в действие от 00:00 часа тази нощ.

" Доброволно намалихме броя на хората, които ще влязат, на половина. Самите притежатели на заведение това елементарно може да го управляват, тъй като могат да пускат толкоз хора какъв брой е квадратурата разграничена на две. От страна на управляващите това също може да бъде проследено дали е спазено ", изясни Евгени Зумпалов от Сдружението на заведенията в България

Както се управляват магазини и градския превоз, по този начин ще бъдем следени и ние, смята бизнеса.

Целуване, пиянство, ястие и прибиране постоянно ще има в фирмите, само че нашата цел е да има разстояние сред другите компании, уточни здравният министър.

" Проблемът е и нашите клиенти да схванат тези ограничения и да съблюдават отдалеченост ", ръководителят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

Следващата седмица във вторник ще има нова среща сред двете браншови организации за да се усъвършенстват още ограниченията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР