Намаляващото обществено доверие към ваксинирането е сериозно предизвикателство, което вече

...
Намаляващото обществено доверие към ваксинирането е сериозно предизвикателство, което вече
Коментари Харесай

Европейци все по-масово страдат от болести, защото не се ваксинират

Намаляващото публично доверие към имунизирането е съществено предизвикателство, което към този момент оказва своя резултат върху здравето, съобщи Европарламентът. Епидемиологичните данни демонстрират обилни пропуски в приемането на имунизациите, а също и равнища на покритие, които са прекомерно ниски, с цел да обезпечат съответна отбрана на популацията от заболявания, предотвратими посредством имунизация. Това означават със угриженост евродепутатите в резолюция, гласувана през днешния ден.

Широко публикуваното и растящо съмнение по отношение на имунизирането към този момент има последствия като предотвратима зараза на дребна шарка в няколко страни. Евродепутатите акцентират, че имунизациите са прецизно тествани в тествания с голям брой стадии и че са постоянно преоценявани. Те също по този начин приветстват идното начало на взаимна акция, съфинансирана от Здравната стратегия на Европейски Съюз, за увеличение на броя на хората, които са имунизирани. Евродепутатите предизвикват и Европейска комисия да ускори поддръжката си за националните старания за имунизиране. Те оферират подсилване на правната база на Европейски Съюз за покритието на имунизациите и приканват Комисията да обезпечи по-хармонизиран и по-добре координиран график за имунизиране в целия Европейски Съюз.

Евродепутати приканват за повече бистрота в производството и оценяването на ваксини и техните помощни средства, финансирането на самостоятелни научни стратегии и вероятните странични резултати от имунизациите, с цел да се възвърне доверието в имунизациите. Те също по този начин акцентират, че учените би трябвало да рапортуват всеки спор на ползи, а тези, които попадат в спор на ползи, би трябвало да бъдат изключвани от комисиите за оценяване. Конфиденциалността на разискванията на комисията за оценяване на Европейската организация по медикаментите също би трябвало да бъде повдигната и научните, а научните и клинични данни би трябвало да станат обществени. Евродепутатите поддържат и започването на основан на обстоятелствата и научно аргументиран разговор с гражданското общество, с цел да се предотврати разпространяването на недостоверна, подвеждаща и ненаучна информация за имунизациите.

Евродепутати декларират, че няма по какъв начин да бъде аргументиран фактът, че цената на цялостен пакет ваксини за едно дете през 2014 година е била 68 пъти по-висока в сравнение с през 2001 година Те поддържат съществуващо съглашение, позволяващо груповото закупуване на ваксини, като по този метод страните членки сплотяват покупателната си дарба.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР