Намаляващите разходи за изграждане на слънчевите панели през последните години

...
Намаляващите разходи за изграждане на слънчевите панели през последните години
Коментари Харесай

Проучване: Слънцето ще се превърне в основен енергоизточник до 2050 година

Намаляващите разноски за създаване на слънчевите панели през последните години са довели промишлеността до " необратима точка " и евентуално слънчевата сила ще бъде главният енергиен източник през 2050 година, демонстрира изследване на Университета в Екситър.

Изследователите показват, че наподобява задачите при фотоволтаиците са освен достижими, само че и необратими.

" Слънчевата сила е най-широко публикуваният енергоизточник на Земята и тя става все по-привлекателна стопански след увеличение на вложенията ", се споделя още в изследването, представено от investor.

В последната година още веднъж има взрив в зелената сила, като един от главните мотори се оказа Европейският съюз. Енергийната рецесия, провокирана от войната в Украйна, насърчи повече страни да се извърнат към своите енергоизточници, както и да усилят вложенията във възобновими енергийни източници.

Проучване на Станфордския университет въз основата на данни за 2021 година и 2022 година демонстрира, че седем страни по света създават електрическата енергия си напълно от възобновими енергийни източници - водни централи, слънчеви панели, вятърни турбини или геотермални източници. Това са Албания, Бутан, Непал, Парагвай, Исландия, Етиопия и Демократична Република Конго.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР