Намаляващата работна ръка и ниската производителност на остаряващите служители в

...
Намаляващата работна ръка и ниската производителност на остаряващите служители в
Коментари Харесай

МВФ: Демографските проблеми задушават икономическия растеж на страните от региона

Намаляващата работна ръка и ниската продуктивност на остаряващите чиновници в композиция с растящия напън върху обществените финанси може да коства на стопанските системи от Централна и Източна Европа към 1% от Брутният вътрешен продукт годишно. Към средата на века приходите на глава от популацията ще се покачат от сегашните 52% до към 60% от тези в Западна Европа. А в случай че не беше сегашният демографски напън, регионът щеше да доближи до 2050 година равнище 74%. "

Това съобщи Тай Жанг, зам. ръководещ шеф на Международния валутен фонд, на конгрес в Дубровник. В хърватския град той добави, че най-вероятно хората в трудоспособна възраст в региона ще намалеят с 25%, а цялото население на тези страни - с 12%, в идващите 30 години.

" Ройтерс " показва, че думите му са най-много за страните членки и кандидатките за участие в Европейския съюз от някогашния комунистически блок. За тази година прогнозата е, че стопанските системи в този регион ще порастват с сред 2.6% и 4.6%, до момента в който междинният индикатор за Европейски Съюз ще е 1.4%.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР