Намаляващата безработица в България изостря недостига на кадри. Това показват

...
Намаляващата безработица в България изостря недостига на кадри. Това показват
Коментари Харесай

Безработицата у нас намалява, но това води до нови големи проблеми

Намаляващата безработица в България изостря дефицита на фрагменти. Това демонстрират анализите на Асоциацията на индустриалния капитал. По данни на националната статистика безработицата през второто тримесечие на годината е 6,3 на 100. Спрямо предходната година тя е намаляла с 1,7%, предава bTV.
На този декор по оценки на бизнеса в стопанската система ни има 50 000 свободни работни места, за които работодателите е мъчно намират хора.

Най-малко безработни има в Югозападна България – без прехранване са едвам 3,3 на 100 от хората. Докато в цяла северна България обстановката е по-различна - в Северозападна България да вземем за пример безработицата е над 10%.  безработица

Снимка: bTV

От асоциацията на индустриалния капитал виждат решение на този проблем в облекчение на процедурите за наемане на чужденци. Според специалистите могат да се привлекат хора от Македония, Армения, Украйна, Беларус и Молдова.

Ако не се откри решение на казуса с дефицита на дипломиран личен състав, вложителите ще стартират да заобикалят страната ни, считат специалистите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР