Намаляването на замърсяването на въздуха сваля риска от развиване на

...
Намаляването на замърсяването на въздуха сваля риска от развиване на
Коментари Харесай

Мръсният въздух увеличава риска от депресия

Намаляването на замърсяването на въздуха смъква риска от насърчаване на меланхолия, написа Евронюз.

Анализ на данни от 16 страни сочи, че има директна връзка сред чистотата на въздуха и психологичното здраве на хората.

Данните са ситематизирани от екип учени от Юнивърсити Колидж в Лондон.

“Вече знаем, че мръсният въздух е нездравословен и предизвиква болести на сърцето и белите дробове. Доказано е, че покачва и риска от деменция. Сега имаме данни, които сочат, че мръсният въздух е нездравословен и за психологичното здраве. Това прави потребността от ограничения за изчистването му още по-голяма. ”, споделя лекар Исобел Бреитуейт, която е взела участие в изследването.

Световната здравна организация споделя, че фините частици във въздуха, като прахуляк и пепел, би трябвало да се държат под 10 микрограма на кубически метър (µg/m3).

Според данните от проучването, намаляването на замърсяването от 44 на 25 µg/m3 води до спад на риска от меланхолия с 15 %.

‘Данните демонстрират устойчива поредност във всичките проучвания, които анализирахме. Има връзка сред излагането на замърсен въздух в дълготраен интервал и развиването на меланхолия. Дори когато се отчетат всички спомагателни фактори. ”

Замърсеният с фини прахови частици въздух давал и други нездравословни отблясъци върху обществото. Проучването сочи, че има връзка сред мръсния въздух и броя на самоубийствата. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР