Намаляването на максималната скорост на движение в градовете не води

...
Намаляването на максималната скорост на движение в градовете не води
Коментари Харесай

До какво води ограничението от 30 км/ч в града

Намаляването на оптималната скорост на придвижване в градовете не води до по-дълги пътувания, като в това време подсигурява по-малка смъртност и пострадвания за пешеходците. Това анонсират от ETSC (European Transport Safety Council), базирайки се на данни от локалната администрация на Брюксел.

Според обявата, след въвеждането на ограничаването от 30 км/ч оптималната скорост на придвижване в Брюксел през януари 2021 година, се следи трайно и съществено понижение в междинната скорост на придвижване на автомобилния трафик, включително и по специфичните пътни артерии, на които ограничаването е 50 км/ч.

В същото време обаче не се записва нарастване във времето за пътешестване въз основата на данни от предпандемичната 2019 година.

Според разбора на ETSC, на локално равнище се следи наклонност за понижение на броя умряли и такива със съществени пострадвания вследствие на пътни произшествия пешеходци. По този параметър, данните за третата четвърт на предходната година са най-ниските за Брюксел от 2004 година насам.

От ETSC разясняват също по този начин, че се следи нарастване в броя на пасажерите в транспортно средство, както и на тези ръководещи моторизирани двуколесни машини.

В Брюксел се регистрира също по този начин растеж на пътните произшествия с електрически скутери и колела, само че от ETSC отдават това на трагичното нарастване на ползващите този тип превоз през последните години.

В края на ноември предходната година, ново изследване на ETSC, VSV (Flemish Foundation for Traffic Knowledge) и Fundación MAPFRE сподели, че всяка седмица, по пътищата на Европейския Съюз умират над 15 деца и подрастващи (0-17 години) (https://www.auto-press.net/Безопасност-Safety/a:Всяка-седмица-по-пътищата-умират-повече-от-15-деца-и-подрастващи), а общият брой на жертвите за последното десетилетие е над 11 000.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР