Намаляването на количеството въглехидрати в храната, спортуването и масажите със

...
Намаляването на количеството въглехидрати в храната, спортуването и масажите със
Коментари Харесай

Възможно ли е да се отървем от целулита за две седмици?

Намаляването на количеството въглехидрати в храната, спортуването и масажите със специфични кремове ще ви оказват помощ да се отървете от целулита, а първите резултати след изцяло лекуване могат да се видят след няколко седмици, оповестиха диетолози пред РИА Новости.
" Има разнообразни способи за справяне с целулита, и те работят сложно. На първо място, това е спазването на диета, на второ място, физическа интензивност и, несъмнено, спомагателни процедури - ръчни и механични разтривки ", споделя диетоложката Людмила Смирнова.
„ Първите резултати от комплексното лекуване ще се появят след няколко седмици, до момента в който спортът и диетата би трябвало да бъдат непрекъснати, а масажът да се прави два пъти седмично “, акцентира тя.
Тя разясни, че антицелулитни кремове могат да оказват помощ, само че единствено в случай че ги употребявате непрекъснато по време на масажа. Няма да има резултат, в случай че единствено се намажете с крема и чакате целулитът „ да изчезне “, съобщи БГНЕС.
" Ако човек не спортува и не съблюдава диета, тогава нищо няма да помогне ", изясни Смирнова.
Диетата, сподели тя, би трябвало да отстрани въглехидратите, което ще понижи тежестта. Целулитът е струпване на непотребната лой в клетките, само че може да се появи и при слаби хора, защото една от аргументите за появяването му е хормонален дисбаланс.
Според нея, по време на пубертета, бременността и менопаузата, заради променените хормонални равнища, мастните натрупвания в проблематичните зони могат да проличат най- доста.
Целулитът е по-често срещан при дамите, защото структурата на подкожната лой зависи от пола. При дамите дяловете сред мастните кафези са перпендикулярни на кожата, а при мъжете са под ъгъл, тъй че когато се усилват, при дамите кожата наподобява на портокалова кора, а при мъжете няма забележими промени, изясняват диетолозите. По предписание при децата няма целулит, защото те са по-активни от възрастните, порастват бързо и нямат проблеми с хормоните, споделя Смирнова.
Здравите деца, като предписание, нямат целулит, само че в този момент, за жалост, към този момент може да се види появяването му при започване на пубертета, тъй като броят на подрастващите с наднормено тегло нараства. Според специалисти е допустимо да се победи изцяло целулита, само че казусът е, че след известно време, под въздействието на разнообразни фактори, той може да се появи още веднъж, затова профилактиката е да упражнявате постоянно и да се храните вярно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР