Намаляването на храната дори с малко може да удължи живота,

...
Намаляването на храната дори с малко може да удължи живота,
Коментари Харесай

Вижте какво може да се случи, ако намалите малко храната

Намаляването на храната даже с малко може да удължи живота, заяви Юнайтед прес интеренешънъл. Метаболизмът понижава доста, в случай че човек ограничи храната си единствено с 15 % за две години. Това сподели малко клинично тестване на учени от института Пенингтън, разяснява Българска национална телевизия.

Спазвалите диета 34 участници в проучването, които са били на междинна възраст 40 години, са отслабнали с към 10 кг, основно през първата година. Учените са поискали от тях да понижат храната си с 25 %, само че те са съумели да поддържат непрекъснато понижаване с 15 %.

Направените на доброволците проучвания демонстрираха, че ограничението на храната провокира промени в метаболизма и процесите в организма, свързвани с по-дълъг живот. Нивата им на кръвна захар и инсулин са намалели, както и главната телесна температура. Спаднали са и хормоните, контролиращи метаболизма.

Резултатите поддържат теориите, че мощният метаболизъм и оксидативен стрес форсират стареенето.

Хората, които желаят да удължат живота си, като понижат храната си, би трябвало да се съсредоточат върху размера на порциите и да съблюдават здравословна и добре уравновесена диета, предложиха учените.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР