Намаляването на дефицита е в главата на тези, които го

...
Намаляването на дефицита е в главата на тези, които го
Коментари Харесай

Каримански към ПП-ДБ и ГЕРБ: Не видяхме нито една прозрачна мярка, която да залегне като основа на бюджета

Намаляването на недостига е в главата на тези, които го споделят. Ние няма потребност да прилагаме стимулиращи ограничения от позиция на бизнеса. Това съобщи Любомир Каримански в предаването “Денят онлайн ” по Нова нюз. 

Не знам какво биха спазили от новото държавно управление, което се чака да се сформира. Прогнозирам, че поддръжката ще бъде по-голяма от двете партии. Тук е значимо да знаем имат намерение ли да възстановяват ДДС-то. както беше преди 2019г. Какво става и с другите добавки в обществената политика – ще продължат ли да се изплащат. Имам предивд коронавирус добавките. Начинът, по който настоящия недостиг импортиран от служебниия кабинет – би трябвало да си отговорим по какъв начин ще бъде понижен. Как скритите дефицити ще бъдат понижени, попита Каримански. 

По думите му е повече от несъмнено, че Асен Василев ще бъде препоръчан за финансов министър.  

Бюджетът като един проект – е публичен контракт сред жителите и страната. Трябва да бъде благонадежден, явен, прозрачени наличен. Нито имаме изясненост, нито имаме вяра, че ще бъде наличен за жителите. Тази тематика беше изместена от политическите. “Продължаваме смяната ” и споделиха, че ще договарят висчко транспарантно и ясно. През поседните три денонощия разбрахме ли какъв брой транспарантно се случват диалозите. Не разбрах нито една транспарантна мярка, която да залегне като основа на бюджета. Ние гадаем, чудим се какво е станало. Въпросът е за какво няма транспарантни договаряния. Нали искахме смяна да пристигна с прозрачността и жителите да гледат какво се случва в политическия живот, уточни Каримански.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР