Намаляването на ДДС за ресторантьорския бизнес е погрешна стъпка. Браншът

...
Намаляването на ДДС за ресторантьорския бизнес е погрешна стъпка. Браншът
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Намаляването на ДДС за ресторантьорския бизнес е погрешна стъпка

Намаляването на Данък добавена стойност за ресторантьорския бизнес е неправилна стъпка. Браншът е един от най-силните генератори на сивата стопанска система в страната. Това съобщи президентът Росен Плевнелиев (2012-2017). Според него редуцирането на ставката няма да се отрази на приходите в хазната, нито ще изсветли бранша. Наред с това и други промишлености ще заявят искания за по-ниско данъчно облагане.

Плевнелиев поддържа намаляването на Данък добавена стойност върху книгите, само че се разгласи срещу по-ниския данък за заведенията за хранене, с аргумента, че и доста други промишлености ще заявят претенциите си за същото понижаване – като се почне от туризма генерално и се стигне, да вземем за пример, до медикаментите.

В изявлението за БНР Росен Плeвнелиев стартира концепцията за необятен публичен спор за промяна на данъчната система от идващия парламент на страната. Според него плоският налог е извървял своят път, а с цел да има правдивост в обществото би трябвало да се вкара прогресивна данъчна система в композиция с електронно държавно управление. И това да е приоритет в работата на идващото Народно заседание.

" Новото Народно заседание, което ще се образува през 2021 година, ще би трябвало да стартира дебата за въвеждането на прогресивно данъчно облагане, при което богатите хора да заплащат повече. Трябва да въведем електронно държавно управление, да въведем регистри за всяка социална поръчка, за всеки контракт, за всеки анекс. С истината за това по какъв начин се харчат парите на хората ще създадем предпоставки и за прогресивната данъчна система, която ще даде по-голяма правдивост “, аргументира се Плевнелиев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР