Намаляването на ДДС не гарантира ниски цени за крайния потребител,

...
Намаляването на ДДС не гарантира ниски цени за крайния потребител,
Коментари Харесай

Намаляването на ДДС не гарантира ниски цени за крайния потребител

Намаляването на Данък добавена стойност не подсигурява ниски цени за крайния консуматор, а стабилизиране за даден бранш, настоя в Сутрешния блок на Българска национална телевизия доктор Даниела Дариткова, ръководител на ПГ на ГЕРБ.

" Винаги сме дължали на единната ставка на ДДС-то, само че ресторантьорството пострада доста в тази рецесия. Намаляването на налога е обвързано с увеличение на минималните прагове в този отрасъл, което ще докара до увеличение на приходите в бюджета ", настоя тя.

Според нея здравните ограничения, подхванати от ръководещите у нас, са сполучливи. Социалните - също.

" От мярката 60:40 - над 200 хиляди българи са запазили работните си места, над 13 хиляди работодатели са се възползвали от нея. Темповете на регистрирани безработни доста се забавя. Грантовете за микро и дребни предприятия също ще дадат резултат, това е смисълът и на пониженото Данък добавена стойност за ресторантьорите ", сподели доктор Дариткова.

По думите й смисълът на ограниченията не е живот назаем.

" Парите не се дават на калпак, както желаеха от опозицията, а за стабилизиране на даден бизнес ", безапелационна бе шефката на ПГ на ГЕРБ.

" Аз съм от 80-те % болни, които преминахме през ковид с минимални признаци, само че и аз мислих, че този вирус не е нещо съществено ", разгласи още доктор Дариткова, която към този момент пребори COVID-19.

" Най-тежкото ми терзание е да не съм заразила някои от контактните ми лица ", уточни тя.

Според нея методът, по който България се е справила с рецесията, е сполучлив.

" Показаха се някои дефицити на здравната ни система, само че беше значимо да се реагира съгласно съответната обстановка, анализите предстоят. Важно е какво бъдеще чертаем за бъдещето на здравната ни система. Реформата не е революционно събитие, тя е непрекъснат механизъм за възстановяване на системата ", уточни тя.

" Добре е, че имаме задоволителен брой кревати в лечебните заведения, нещо, което не видяхме в други европейски страни. Достъпът до здравна помощ у нас е улеснен. Кадровите дефицити и дефицитите в избрани лечебни заведения проличаха. Никой не очакваше такова развиване на епидемията в международен мащаб ", добави Дариткова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР