Намаляването на данъка за добавена стойност /ДДС/ няма да промени

...
Намаляването на данъка за добавена стойност /ДДС/ няма да промени
Коментари Харесай

Горанов: Намаляването на ДДС няма да промени цената за крайния потребител

Намаляването на налога за добавена стойност /ДДС/ няма да промени цената за крайния консуматор. Това няма да стане нито при понижаване на общата ставка, нито при диференцираните ставки. Това сподели министърът на финансите Владислав Горанов на съвещанието на Националния съвет за тристранно съдействие /НСТС/ в Министерския съвет, където беше прегледан препоръчаният от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Закон за налог върху добавената стойност.

Предложеният законопроект планува понижаване на общоприетата данъчна ставка за брашно, произведения от брашно, месо, мляко и яйца от 20 на 5 %, както и на медикаментите на 9 %. Финансовият министър даде за образец, че откакто в Гърция Данък добавена стойност понижа, цените са се запазили.

От основаването на системата за Данък добавена стойност всички страни след 80-те години се стремят да реализират синхронизация и единност на ставките. " Силни синдикати и слаби държавни управления са довели до тази фрагментация на налога в Европа и повярвайте, че нито един мой сътрудник финансов министър не е благополучен от това ", посочи Владислав Горанов. Той бе безапелационен, че нито една от задачите, разказана в претекстовете на вносителите, няма да бъде реализирана.

Финансовият министър бе посочи, че намаляването на Данък добавена стойност наложително ще изисква нарастване на директното облагане. Според него сегашната система е постигнала баланс и събираемостта е релативно добра. Опитът да се преструктурира системата ще докара до стрес в икономическите субекти и без да се приказва за резултата върху фиска, добави той.

Владислав Горанов счита, че най-грешният вероятен инструмент за реализиране на правдивост на уязвимите групи хора е посредством смяна на Данък добавена стойност, тъй като той важи еднообразно както за хората с високо материално, по този начин и за тези по-ограничени благоприятни условия. " През налозите никой не си оправил стопанската система и не е постигнал правдивост в обществото, приключи Владислав Горанов. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР