Намаляване на цените за отопление на сградите, благодарение на слънчевата

...
Намаляване на цените за отопление на сградите, благодарение на слънчевата
Коментари Харесай

Най-голямото състезание за финансиране и разрастване на стартъпи в енергийния сектор приема кандидатури от български компании

Намаляване на цените за отопление на постройките, с помощта на слънчевата сила, термопомпа и патнетован топлообменник, или план, който ни разрешава да понижим разхода на сила посредством охлаждащи устройства. Звучи новаторско? Това са единствено част от наградените планове от миналогодишното издание на надпреварата PowerUp! от InnoEnergy*. От през днешния ден стартират да се одобряват оферти за третото издание на най-голямото съревнование, основано за стартъпи, работещи в бранша на устойчивата сила в 23 страни в Централна и Източна Европа, в Балтийските страни и елементи от Средиземноморието. Желаещите да се включат в конкуренцията, могат да подадат своите хрумвания до 11 септември 2017 на powerup.innoenergy.com.

Състезанието основава голяма опция за иноваторите от Централна и Източна Европа за осъществяването и създаването на техните планове и за това да станат част от световния пазар. Миналата година две български компании се явиха на Европейските финали във Варшава. Eдната е производител на ултра леки джирокоптери с хибриден мотор, а другата развива план за произвеждане на сила от хидро сулфид, който може да бъде придобит от дълбочините на Черно море. Двете компании показаха чудесно развиването на устойчивата сила в България и тазгодишното издание на състезанието чака нови новаторски планове.

„ Състезанието PowerUp! е платформа за показване на хрумвания, които другояче биха могли да останат незабелязани. То способства за развиването на нововъведенията в бранша на устойчивата сила в Централна и Източна Европа. Печелившите технологии и останалите хрумвания, които е допустимо да бъдат внедрени, ще оказват помощ на Европа в опазването на околната среда и също по този начин, след комерсиализация, могат да окажат световно влияние благодарение на InnoEnergy ", съобщи Джейкъб Милър, изпълнителен шеф на InnoEnergy Poland Plus, уредник на състезанието.

PowerUp! основава голям брой благоприятни условия и отваря редица порти. Този факт може да бъде доказан от миналогодишните спечелили PolarSol от Естония, PleioneEnergy от Гърция, GreenerGizer от Унгария и Bin-E от Полша.

Победителите от тазгодишното издание на състезанието ще завоюват парични награди, както и достъп до влиятелния KIC InnoEnergy Highway® Аccelerator, трансформирайки концепциите и плановете си в действителност. Състезанието дава на младите бизнесмени достъп до познание и голяма поддръжка в региона на създаването и защитаването на артикул, нахлуване на пазара, тийм билдинг или достъп до финансиране. Също по този начин обезпечава непрекъснат достъп до 150 от най-големите сътрудници, работещи в енергийната промишленост, което улеснява бързия достъп до световния пазар.

" Това е неповторим формат, който освен дава опция за развиване на бизнеса, само че и обезпечава контакт с основни сътрудници и клиенти. За мощно контролиран бранш, какъвто е този с силите, това е извънредно значима причина за сполучливото валидиране на бизнес модела освен на национално, само че и на интернационално равнище, " съобщи Марияна Хамънова, шеф на Клийнтех България, координатор и уредник на PowerUp! за България.

Големият край в Будапеща и 15-те районни финали ще бъдат предшествани от интензивни работилници (workshops). Отборите ще имат опцията да работят върху детайлите на своите планове и да ги показват на специалисти и вложители. Подобни срещи са уникален късмет за основаване на бизнес контакти, привличане на медийно внимание, допринасяйки за построяването на твърда позиция на пазара на устойчивата сила в този район на Европа.

„ Нашата основна цел е да подкрепим нововъведенията в енергийния бранш. Ние осигуряваме такава поддръжка на всяко равнище на развиване - започвайки с концепцията за доставянето на крайния артикул до потребителите. Благодарение на нашата партньорска мрежа, сътворяваме връзки в цяла Европа, свързвайки приключили студенти с работодатели, иноватори с промишлеността и откриватели с комапнии ", обясни Джейкъб Милър.

Състезанието се разраства доста, като всяка година се включват нови страни. InnoEnergy кани стартъпи и бизнесмени от 23 страни в Централна и Източна Европа да вземат присъединяване в третото издание на PowerUp! 2017 (България, Албания, Хърватия, Армения, Босна и Херцеговина, Чехия, Естония, Македония, Гърция, Грузия, Унгария, Молдова, Черна Гора, Латвия, Сърбия, Литва, Турция, Украйна, Полша, Кипър, Словакия, Словения и Румъния). За да участвате в надпреварата, би трябвало да визиите план, отнасящ се към устойчивата сила, да създадете тим, да имате първообраз и да попълните бланката на уеб страницата на надпреварата.

Кандидатури ще бъдат одобрявани от 19 юни 2017 до 11 септември 2017. За да участвате в надпреварата, апелирам попълнете бланката на www.powerup.innoenergy.com.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР