Намаляване на ДДС за мляко, месо и хляб, преизчисляване на

...
Намаляване на ДДС за мляко, месо и хляб, преизчисляване на
Коментари Харесай

Пакет от социални мерки предлагат от БСП

Намаляване на Данък добавена стойност за мляко, месо и самун, преизчисляване на пенсиите и нови енергийни помощи планува пакет от законопроекти, които Българска социалистическа партия показа в Народното събрание. От ГЕРБ упрекнаха левицата, че прави следващ опит да прокара през Народното събрание едни и същи законопроекти, отхвърлени преди няколко месеца.


Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прикани ръководещите да не подценяват предложенията с оправданието, че в бюджета няма средства. Задочно се обърна и към премиера.

Корнелия Нинова - ръководител на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ": За нас това са целите - демографска злополука, приходи и неравноправие. Знаем, че в този момент ще ни залеят с пояснения, по какъв начин това не може да стане, по какъв начин е популизъм. Вчера чухме от някогашния член на Българска комунистическа партия Бойко Методиев Борисов, че социалистите доста обичат да харчат непознати пари. Да му кажа, че и тези пари, които харчи през прозореца на джипа си не са негови.Те са непознати, тъй като са на целия български народ.
От Движение за права и свободи упрекнаха левицата, че преписват техни оферти, оповестени предходната седмица.

Хасан Адемов- ръководител да парламентарната комисия по обществена политика, народен представител от ПГ на Движение за права и свободи: Очевидно е, че и те са се заразили от нашето предложение във връзка с понижаване на Данък добавена стойност. По отношение на преизчисляване на всички пенсии, такава мярка би могла да се извърши, само че са нужни 600, 700 милиона годишно, които би трябвало да постъпят в бюджета на Държавното публично обезпечаване.
От ГЕРБ обявиха, че това са остарели законопроекти на социалистите, които предложили едно и също на всеки четири месеца.

Според ръководещите по -малкото Данък добавена стойност не води до автоматизирано рухване на цените.

Тома Биков - ГЕРБ: По никакъв метод в тяхното предложение нямаше гаранция, че цената на хляба ще спадне. Напротив, има гаранции, че производителите и едрите производители на самун могат да държат същите цени, само че да заплащат по-малък налог. Второ, кой самун? Този, който е от 1 лев, този от 3 лев или този от 5 лв.? "
Според ГЕРБ не се постанова и повишение на енергийните помощи, защото нарастването на тока и парното от 1 юли ще е минимално, в границите на 4 %.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР