Намалява търсенето и презапасяването с лекарства, отчитат от Асоциацията на

...
Намалява търсенето и презапасяването с лекарства, отчитат от Асоциацията на
Коментари Харесай

Намалява търсенето и презапасяването с лекарства, отчитат аптеките

Намалява търсенето и презапасяването с медикаменти, регистрират от Асоциацията на притежателите на аптеки. Почти всички лекарства са налични в аптечната мрежа като се изключи някои антитромботични медикаменти. Това съобщи за БНР председателят на организацията Николай Костов. 

" След многократните апели да не се презапасяваме с медикаменти се усеща понижаване на търсенето. Доста понижа търсенето и към този момент не е такова, каквото беше. Аз мисля, че много хора сами си направиха локдаун. Доста хора се ограничиха с излизането на улицата, с контактите, пазаруванията и това се усеща в последните десетина дни ", отчете Николай Костов. 

От Асоциацията означават, че медикаментите, които бяха изчезнали от аптечната мрежа, към този момент са налични. Все още обаче има липса на антитромботични лекарства.

" Има и антибиотици, тези, които липсваха - Левофлоксацин, Азитромицин. Единствено Фраксипаринът остава като проблем, само че той беше проблем още преди рецесията. Тя единствено го задълбочи ", изясни Костов.

Относно зелените коридори за извършване на покупки в аптеките, които отпаднаха, Николай Костов съобщи, че решението е рационално.  " Два коридора са прекалено много, както беше последно и това почна да пречи на всички, тъй като става дума за 4 часа и половина от нашето работно време. Това беше огромен проблем за всички ", разяснява той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР