Намалява риска от заразяване с 81,6%Много подходящо е за хора

...
Намалява риска от заразяване с 81,6%Много подходящо е за хора
Коментари Харесай

Лекарство пази от COVID-19 до 8 месеца

Намалява риска от заразяване с 81,6%
Много уместно е за хора с отслабен имунитет

Резултатите са от изследване в трета фаза

Единична доза от препарата REGEN-COV, който съставлява коктейл от антитела, понижава риска от заразяване с COVID-19 с 81,6% за интервал сред два и осем месеца. Това заяви през днешния ден производителят на лекарството - американската биотехнологична компания Regeneron Pharmaceuticals, съобщи Ройтерс.

Оповестените данни са резултати от изпитване на препарата в трета фаза, извършено взаимно с Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания на Съединени американски щати. Участвали са 1683-ма души. Споменатото понижаване на риска от заразяване с ковид е регистрирано след приемането на една доза от REGEN-COV, която в действителност включва четири подкожни инжекции от коктейла от антитела.

През 8-месечния интервал на изпитвания на препарата нито един пациент не е бил приет в болница, до момента в който в групата участници, на които било давано плацебо, в болница са били признати шест души.

При предходни проучвания лечението с REGEN-COV е посочила 81,4% понижаване на риска от заразяване през първия месец след слагането на дозата.

Защитата, която дава REGEN-COV е доста значима за хора с отслабен имунитет, както и за хора, които не реагират на имунизациите против COVID-19 и остават „ пленници на пандемията”, изясни основният теоретичен шеф на Regeneron Pharmaceuticals Джордж Янкопулос.

Лечението на ковид с REGEN-COV бе утвърдено в Съединени американски щати предишния ноември. А през юли използването му бе разширена и за превантивна терапия за контактни със болестта лица и за такива с висок риск от заразяване като чиновници в старешки домове.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР