Намалява броят на неявилите се ученици на Националното външно оценяване

...
Намалява броят на неявилите се ученици на Националното външно оценяване
Коментари Харесай

Намалява броят на неявилите се на Националното външно оценяване за четвърти клас в област Варна

Намалява броят на неявилите се възпитаници на Националното външно оценяване за четвърти клас в региона.

Това сподели Венцеслава Генова, шеф на Регионалното ръководство на образованието във Варна.

За по този начин наречените „ дребни матури “ по български език и литература на 9 май присъединяване за декларирали 4488 възпитаници, а явилите се такива са 4375 на брой. „ Не се явиха 113 деца по фамилни или здравословни аргументи. На 10 май, на външното оценяване по математика се явиха 4382 възпитаници – 106 не се явиха “, заяви Венцеслава Генова.

При изпитът по „ Човекът и обществото “ на 14 май са се явили 4399 възпитаници. Неявените за този изпит са 89 на брой. При външното оценяване по „ Човекът и природата “ на 16 май в изпитите са взели участие 4376 възпитаници. Общо 113 са декларирали присъединяване, само че не са се явили в изпитния ден. „ В Националните външни оценения присъединяване взеха и 37 възпитаници със специфични просветителни потребности от 19 учебни заведения в област Варна “, добави Венцеслава Генова.

По думите й, единствено едно дете със специфични потребности не се е явило в изпитния ден. Националните външни оценения са се провели в 93 учебни заведения, а от 44 в област Варна само Специално учебно заведение за възпитаници за нарушено зрение „ Проф. доктор Иван Шишманов “ не е взело присъединяване заради липса на възпитаници в IV клас.

„ Неявилите се са в границите на допустимите стойности – разболяват се, нещо друго фамилно се случва, само че при 4488 предстоящи т.е. декларирали, да не се явяват малко над 100, а на „ Човека и обществото “ са дори под 100, е добра наклонност “, съобщи Венцеслава Генова. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР