Намалява броят на децата, кандидатстващи за прием в детските заведения

...
Намалява броят на децата, кандидатстващи за прием в детските заведения
Коментари Харесай

243 свободни места остават в детските градини

Намалява броят на децата, кандидатстващи за банкет в детските заведения на град Пловдив. В извършеното на 23.10.2018 година настоящо класиране за банкет взеха присъединяване 379 деца. От тях най-вече са децата със заявки за банкет в яслените групи – 168. За първа възрастова група аплайваха 113 деца, за втора – 76, за трета подготвителна група – 10 деца, и единствено 12 деца за четвърта подготвителна група. Част от децата, взели присъединяване в класирането, имат обезпечени места и желаят пренасяне в други детски заведения.

За класирането бяха оповестени общо 348 свободни места, като 67 от тях за децата в яслена възраст, 80 – за първа възрастова група, 64 – за втора възрастова група, 65 – за трета подготвителна група и 72 места за четвърта подготвителна група.

Класирани бяха общо 105 от кандидатстващите – 44 деца за детските ясли, 22 за първа възрастова група, 25 за втора възрастова група, 8 за трета подготвителна група и 6 за четвърта подготвителна група. За всички класирани деца следва записване при шефовете на детските градини и ясли в избрания от Графика на дейностите период – 29.10.2018 година. Проверките за сегашен адрес на децата и липса на отговорности са автоматизирани и за тях родителите не е належащо да показват документи при записването.

След класирането на 23 октомври остават незаети общо 243 места, надлежно за яслени групи – 23 места, за първа група – 58, за втора група – 39, и за подготвителните групи надлежно 57 за трета и 66 за четвърта.

Препоръката към родителите на към момента некласираните деца е да се срещнат с оповестените свободни места за идващото класиране, което е на 8 ноември 2018 година, и да подадат своите заявки съгласно опциите за банкет. По-малкият брой точки за регион, в случай че е друг от този на местоживеене, не е спънка за класиране – от значително значение е съществуването тук-там. За класирането на 8 ноември шефовете ще разгласят свободните места в период до 30 октомври, включително

С всички значими дати за оставащите класирания до края на календарната 2018 година родителите могат да се срещнат от оповестения на страницата на системата http://dz-priem.plovdiv.bg/ График на дейностите (намира се в раздела с нормативни документи).
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР