Намалените ставки на ДДС за хляб, брашно, ресторанти, спортни съоръжения,

...
Намалените ставки на ДДС за хляб, брашно, ресторанти, спортни съоръжения,
Коментари Харесай

КНСБ предложи 15% данък върху печалбата и върху доходите

Намалените ставки на Данък добавена стойност за самун, брашно, заведения за хранене, спортни уреди, парно и газ ще бъдат върнати на общоприетото равнище от 20%, стана ясно на конференция на КНСБ. От синдикалната организация предложиха редица промени в налозите, измежду които връщане на общоприетите ставки на Данък добавена стойност като се изключи Данък добавена стойност за детските храни и книгите, за които ставката да остане 9%. Това предложение беше подкрепено от присъстващи на конференцията депутати от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Корпоративният налог и данъкът върху приходите да бъдат увеличени от 10% на 15%, желаеха от КНСБ, както и да бъде въведен и необлагаем най-малко в размер на минималната заплата. Промени в налозите не може да се случат в актуалната рецесия, тъй като може да има пагубни резултати, разяснява Росица Кирова от ГЕРБ-СДС.

Данъкът върху дивидентите да бъде повишен от 5% на 10%, желаеха от КНСБ. В момента приходите в бюджета от плащаните от служащите налози са повече от плащаните от бизнеса, мотивираха предложенията си от КНСБ.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР