Намалените през 2016 година обеми на производство на DRAM чипове

...
Намалените през 2016 година обеми на производство на DRAM чипове
Коментари Харесай

Samsung обмисля увеличаване производството на чипове памет

Намалените през 2016 година размери на произвеждане на DRAM чипове памет и увеличеното търсена на тази памет от страна на производителите на смарт телефони, таблети и преносими компютри, доведоха до това, че от втората половина на 2016 година цените на оперативната памет непрестанно нарастват.
Днес експертите на DRAMeXchange, част от аналитичната компания TrendForce, обявиха, че водачът в тази област компанията Samsung преглежда опцията за увеличението на своите индустриални мощности. По този метод, дефицитът на DRAM чипове може да завърши по-бързо от плануваното.



Печалбата на огромните производители на DRAM памети доста се усили заради бързо развиващият се пазар. Така да вземем за пример, за Samsung рентабилността на продажбите е 59%, а при SK Hynix и Micron този индикатор също е впечатляващ – 54% и 44% надлежно.

Средната договорна цена на най-популярния на пазара DDR4 модул RAM памет с потенциал 4 GB от $13 през Q2 на 2016 година е повишена до днешните $30,5. За шест тримесечия растежът в цената на оперативната памет са внушителните 130%.

Според вътрешна информация, Samsung има намерение да усили производството на полупроводникови пластини със 100 хиляди бройки месечно и техният брой ще нарасне до 500 хиляди бройки месечно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР