Намалението на корпоративния данък в Индия сред най-ниските в Азия

...
Намалението на корпоративния данък в Индия сред най-ниските в Азия
Коментари Харесай

Индия намали корпоративните данъци и дава тласък на икономиката

Намалението на корпоративния налог в Индия измежду най-ниските в Азия е приветствано от вложителите , защото това може да помогне за стимулиране на икономическия напредък и облагите на фирмите, оповестяват " Блумбърг " и " Файненшъл таймс ".

Ню Делхи понижи главната си ставка на корпоративния налог от 30 на 22% , което значи, че ефикасната ставка на корпоративния налог ще падне от 34,94% сега на 25,17%.

Новите индустриални компании ще бъдат третирани по-благоприятно . Основната им данъчна ставка ще бъде понижена от 25 на 15% .

" Сега би трябвало да забележим какво вършат фирмите във връзка с вложенията и какво вършат потребителите във връзка с разноските ", разяснява анализатор.

Намаляването на налозите, ретроспективно, ще коства на държавното управление 20,5 милиарда $ доходи. Това е последната поредност от ограничения, въведени през последните седмици , ориентирани към повишение на търсенето и вложенията, откакто икономическият напредък се забави до шестгодишно дъно през тримесечието през април-юни.

Тази мярка може да подтикне повече вложители да купуват индийски акции , допълват други анализатори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР