Намаление с 1,81% на цената на природния газ спрямо предходното

...
Намаление с 1,81% на цената на природния газ спрямо предходното
Коментари Харесай

През следващите три месеца - по-евтин газ с малко под 2%

Намаление с 1,81% на цената на природния газ по отношение на предходното тримесечие утвърди на свое закрито съвещание КЕВР.
Цената е 44,04 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС), което е с 81 стотинки по-малко на мегаватчас по отношение на последните 3 месеца на 2019 година. В одобрената цена на природния газ от 44,04 лева./MWh са включени съставния елемент " цена на природния газ на входа на газопреносните мрежи " в размер на 43,34 лева./MWh лева./MWh, съставния елемент за активността " социална доставка " по член 17, алинея 6 от НРЦПГ в размер на 0,56 лева./MWh и съставния елемент за компенсиране на разноски, произлизащи от наложени отговорности към обществото по член 11а, алинея 2 от НРЦПГ от 0,14 лева./MWh, покриваща разноските на " Булгаргаз " ЕАД за предпазване на количества в газохранилището Чирен в осъществяване на отговорности по Плана за деяние при изключителни обстановки.
Посочено е категорично, че планът за първата съставния елемент е юридически с вход " Негру вода ", а не „ Странджа ” – за тази точка при започване на седмицата стана въпрос в изказване на енергийния министър Теменужка Петкова, която разгласи, че текат договаряния с Русия към този момент от там да се пресмята цената на съветския газ и това да докара до 5% поевтиняване. " Булгаргаз " обаче не прави прогноза какво количество газ от локален (вътрешен) рандеман ще има през първите 3 месеца на годината.
Приетото от КЕВР решение отразява изцяло предлагането на " Булгаргаз ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР