Намаление от 0.2% за оборота в раздел Търговия на дребно,

...
Намаление от 0.2% за оборота в раздел Търговия на дребно,
Коментари Харесай

Лек спад в търговията на дребно за май в сравнение с април 2019 г. отчете НСИ

Намаление от 0.2% за оборота в раздел " Търговия на дребно, без търговията с коли и мотоциклети " по съпоставими цени е записано през май 2019 година спрямо април 2019 година Това оповестиха от Националния статистически институт (НСИ), базирайки се на авансово сезонно изгладени данни.

През май 2019 година оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, нараства с 0.4% в съпоставяне със същия месец на миналата година .
 За май 2019 година Национален статистически институт регистрира растеж в добивната и спад в преработващата индустрия
За май 2019 година Национален статистически институт регистрира растеж в добивната и спад в преработващата индустрия

Спад има при ремонта на машини и произвеждане на компютърна техника

През май 2019 година се следи понижение на оборота по отношение на предходния месец при търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения и търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали, надлежно с 1.6 и 0.3%. Ръст е регистриран при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 2.7 %.

В търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали по-съществено повишаване на оборота е регистрирано при търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени произведения - с 2.8%.

По-значителен спад се следи в търговията на дребно с битова техника, мебели и други артикули за бита - с 2.4% .

През май 2019 година в съпоставяне със същия месец на 2018 година оборотът нараства при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали (с 4.7%) и търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали (с 1.4%), до момента в който при търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения се следи понижение с 2.7%.

По-значителен растеж при търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали е регистриран при търговията на дребно посредством поръчки по пощата, телефона или интернет - с 21.1%. Спад е регистриран при търговията на дребно с фармацевтични и медицински артикули - с 5.8%.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР