Намаление на гигантските глоби от 5000 лева в чл. 209а

...
Намаление на гигантските глоби от 5000 лева в чл. 209а
Коментари Харесай

Без дебат намалението на глобите за разходка в парка върви към узаконяване

Намаление на гигантските санкции от 5000 лв. в член 209а от Закона за здравето беше признато на думи от Народното събрание и следва гласуването. При първо нарушаване към този момент ще става въпрос за 300 лв., а при следващо - 1000 лв., гласи проектотекстът на параграф 16 от Преходните и заключителните разпореждания от Закона за изключителното състояние.
Освен това, до момента за юридически лица т.е. главно компании санкцията беше 15 000, само че предлагането е да бъде 500 лв. при първо нарушаване и 2000 при следващо.
Глобата от 5000 лв. се постанова за административни нарушавания на епидемиологични ограничения като да вземем за пример разходка в паркове и градинки в нарушаване на настояща заповед на здравния министър .
15 000 лв. пък може да бъде глобено да вземем за пример работещ магазин за електронни артикули или пък конфекция в търговски център вид МОЛ.
Припомняме, че според новия устав на Народното събрание, дневният ред се гледат първо всички точки от дневния ред, а 30 минути след приключването се гласоподава точка по точка, като депутатите гласоподават на две групи, с цел да няма скупчване на хора в пленарната зала. Първата точка беше спор за размера на депутатските заплати - ето какво се случи, а втора точка беше актуализацията на държавния бюджет - ето какво се случи! Третата точка е най-сложната - промени в Закона за изключителното състояние, първата от която касае главно отбраната от кредитори, Държавния запас и периоди по каузи. Втората значима част от Закона за изключителното състояние беше за схемата за държавна помощ за бизнеса " 60 на 40 " (там влиза и ситуацията на туроператорите). Третата част пък касае замразяването на партийните дотации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР