Намаление на гигантските глоби от 5000 лева в чл. 209а

...
Намаление на гигантските глоби от 5000 лева в чл. 209а
Коментари Харесай

Очертава се намаление на глобата от 5000 лева за нарушения като разходка в парка

Намаление на гигантските санкции от 5000 лв. в член 209а от Закона за здравето беше признато от правната комисия на Народното събрание.
Предложенията към момента не са качени в интернет страницата на Народното събрание, само че съгласно известната до момента информация става въпрос за санкции от сред 300 и 1000 лв.. Утре, 6 април, следва гласоподаване на второ четене в пленарна зала, където би трябвало окончателният отчет от днешната работа на правната комисия да стане обществено прочут т.е. качен в интернет страницата на Народното събрание.
Глобата от 5000 лв. се постанова за административни нарушавания на епидемиологични ограничения като да вземем за пример разходка в паркове и градинки в нарушаване на настояща заповед на здравния министър.
Възникна спор, че към този момент има много производства и в действителност ще има санкционирани хем с 5000 лв., хем такива с по-ниска ставка – за същото нарушаване. Управляващите обаче опонираха, че не им е известно да има нито едно приключило произвеждане.
Още: " На комисия: Замразяване на дотациите за партиите "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР