Намалената ставка на ДДС беше голяма грешка. Надявам се да

...
Намалената ставка на ДДС беше голяма грешка. Надявам се да
Коментари Харесай

Николай Василев критикува диференцираното ДДС

Намалената ставка на Данък добавена стойност беше огромна неточност. Надявам се да бъде краткотрайна и по-късно да се не помни, съобщи пред Нова телевизия някогашният вицепремиер и стопански министър Николай Василев.

Toй е на мнение, че в този миг не би трябвало да има смяна в данъчните ставки. Според него ресторантьорите са позволили неточност. "Те убедиха премиера, че това им е казусът. Проблемът е по-слабият туристически сезон ", разяснява Василев.

Бившият министър на стопанската система е безапелационен, че министър председателят Бойко Борисов е бил измамен от сектора. По думите му в страните, в които има диференцирани Данък добавена стойност ставки се основават условия за измами. Той счита, че плоският налог и данъкът от 10% за облага са едни от най-големите достижения на прехода и по тях България е съвсем преди всичко в Европа.

Според него в този момент е доста значимо да се резервира здравето на бюджета. „ Има такива страни, които има неприятна бюджетна политика. Това са хубави страни. България може да е по-бедна, само че може да се оправи сама с такива рецесии като тази след COVID-19 ", съобщи той.

Бившият министър разяснява и концепцията за основаване на държавни бензиностанции. Той дефинира това като огромна изненада и счита, че в случай че се случи това, значи преходът е бил безрезултатен. „ Някой има интерес. Не мога да предсказвам. Но да се надяваме, че няма да се случи това- да се основат държавни бензиностанции “, сподели Николай Василев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР