Намален ДДС върху повечето храни и енергоносители влиза в сила

...
Намален ДДС върху повечето храни и енергоносители влиза в сила
Коментари Харесай

Гърция намали ДДС на 13% за храните и на 6% за енергоносителите


Намален Данък добавена стойност върху множеството храни и енергоносители влиза в действие в Гърция от през днешния ден. Това оповестява изданието " Ефимерида звук синдактон ". Намалението беше препоръчано от държавното управление и признато от Народното събрание през май като част от икономическите и обществените ограничения за стимулиране на стопанската система и облекчение на обстановката на уязвимите публични групи, оповестява Българска телеграфна агенция.

От 24 на 13 % се понижава Данък добавена стойност за 56 категории съществени храни и в публичното хранене, като се изключи алкохолните напитки, безалкохолните и топлите питиета. От 13 на 6 % е понижението на Данък добавена стойност върху електрическата енергия, природния газ и отоплението.

Мерките, които предприе гръцкото държавно управление, които, с изключение на намаляването на Данък добавена стойност, включват и възобновяване на 13-ата пенсия, се посрещат резервирано от кредиторите на Гърция от еврозоната, които се притесняват, че те могат да застрашат уговорките на страната за примитивен бюджетен остатък.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР