Наложи се по спешност и по абсолютни медицински индикации да

...
Наложи се по спешност и по абсолютни медицински индикации да
Коментари Харесай

Вижте подробности за състоянието на транспортираното със Спартан 11-годишно дете

Наложи се по неотложност и по безспорни медицински индикации да търсим подпомагане, тъй като процедурата, която следва на 11-годишното дете, ние не можем да я създадем. Малко центрове в Европа го вършат. Процедурата е планувана и периодите са доста строги, това предполагаше, че би трябвало да тръгне. 

Това съобщи проф. Добрин Константинов, началник Клиника по детска клинична хематология и онкология в УМБАЛ „ Царица Йоанна-ИСУЛ “ във връзка превозеното в Словения дете с диагноза Остра лимфобластна левкемия.

Детето е настанено в болница в словенската столица. То се лекува от две години от лимфобластна левкемия. Лечението на детето в Словения се чака да продължи месец

Състоянието му заради болестта сътвори сериозни стойности на неговите кръвни индикатори. Това увеличи риска и се наложи превозване, по тази причина се обърнахме към всички инстанции. Всички реагираха извънредно бързо, преди всичко министърът на опазването на здравето, неговият екип стремително организираха нещата, след това и Министерството на защитата и всички ангажирани, проф. Константинов.

Това е от най-напредничавите лечебни манипулкации. Тук има манипулиране на личните, на пациента, лимфоцити, които са бранители в имунитета. Те на място се обработват генетично и те се приучват, когато се върнат назад да търсят строго опредлени цели. Очакваме доста висок, позитивен резултат. Това е първият случай в България. Вече се уголемява броя в света. За да се постановат всички тези способи излиза наяве, че не сме овладяли болестта. 

Проф. Константинов уточни, че детето се лекува от две години. 

Той благодари на всички институции, които се включиха в организацията по превозване на детето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР